Documentary, creative and photojournalism wedding photography

ko sam ja?

Ja sam Kristijan Nikolić, suprug, otac i fotograf vjenčanja. Na svaku od ove tri uloge podjednako ponosan jer ih spaja samo jedna riječ, jedna bez koje bi sreća i uspjeh bili nezamislivi a to je LJUBAV. Bez ljubavi nema velike i srećne porodice a isto tako ni uspjeha u poslu kojim se bavite. Po vokaciji farmaceut, jedanaest godina sam radio na poslovima u oblasti farmacije, koja me je kao egzaktna nauka naučila da budem tačan i precizan u svakom smislu te riječi. Uporedo sa tim, ulazio sam u svijet fotografije, kupivši svoj prvi DSLR aparat 2010. godine. Nakon par godina shvatio sam da je fotografija jedino što me ispunjava i čini sretnim dok radim te sam donio odluku da registrujem fotografski studio i svu svoju energiju i pažnju usmjerim ka fotografiji, prije svega fotografisanju vjenčanja. Sada slobodno mogu reći da, radeći posao koji volim i uz neizmjernu podršku porodice, živim svoj san.

šta da očekujete

Ja sam tih, nekad možda i previše ozbiljan ali uvijek veoma prijateljski raspoložen. Oženjen sam tako da znam kroz šta prolazite i da se, kao većina ljudi koje fotografišem, osjećate blago nelagodno ispred kamere. Ne brinite, i ja sam jedan od tih ljudi, razumijemo se u potpunosti 🙂 Vjenčanje, za mene kao fotografa, predstavlja dan proslave velike ljubavi i ja želim da vi tog dana uživate i doživite svoje vjenčanje kao nešto sasvim prirodno, da ispoštujete sopstvenu tradiciju i običaje ne obraćajuci previše pažnju na mene. Svakom vjenčanju pristupam sa jednakim entuzijazmom kao jednom neponovljivom dogadjaju i trudim se da budem, što je više moguće, nenametljiv i kao takav zabilježim i sačuvam od zaborava svaki spontani i emotivni trenutak koji vjenčanje sa sobom nosi.

moj pristup

Moj stil rada se može nazvati dokumentaran, kreativan i foto-žurnalistički. Na dan vjenčanja nisam neko ko će samo da pritiska okidač fotoaparata u auto-režimu, već sam u cjelosti prisutan, koncentrisan i spreman da uhvatim svaki trenutak, osmjeh, suzu... Volim prirodno svjetlo, sjenke i simetriju. Blic koristim samo kada je to baš neophodno jer želim da vjenčanje i učesnike u istom prikažem realno, iskreno i bez nametanja. Preferiram, kad god je to moguće, širi kadar kako bih vas predstavio u kontekstu trenutnog okruženja ili dogadjanja. U obradi fotografija volim blage, nježne boje, tople i zagasite tonove. Koristim Nikon DSLR foto aparate i najčešće fiksne objektive. Uvijek volim da kažem da oprema koju koristimo nije presudna i da predstavlja samo alat za rad a da rezultati koje dobijamo zavise isključivo od znanja i umijeća onog koji je koristi.

error: Content is protected !!