#dusaumjetnicka od 2019.

fotografisanje trudnica, bijeljina

Neko će možda pitati, a zašto fotografisati trudnice? Moj odgovor je vrlo prost: fotografijama uvijek želimo sačuvati posebne trenutke života od zaborava a za nas žene, trudnoća predstavlja možda i najposebniji period života. To je period koji svakako zaslužuje posebnu pažnju, koga ćete se rado sjećati i pokazivati vašoj bebi, govoreći joj da je na toj fotografiji upravo ona u stomaku 🙂

Za vrijeme trudnoće se možda ne osjećate baš najprivlačnije ali ono što vi vidite iz svoje perspektive se veoma razlikuje od onog što ja vidim kroz objektiv. Vaše tijelo je jednostavno predivno, naročito u višem stadijumu trudnoće. Fotografišući u studiju, u kontrolisanim uslovima, moguće je postavkom svjetla jednostavno prikriti nedostatke i naglasiti ono što vam se posebno dopada.

#dusaumjetnicka

O meni

#dusaumjetnicka

supruga, majka i vas porodicni fotograf

Supruga sam fotografa tako da vaše uspomene stvaramo zajedno, maksimalno posvećeni i predani poslu i kao istinski zaljubljenici u fotografiju trudimo se na adekvatan način odgovoriti na svaki vaš zahtjev

Majka sam troje djece i sa velikim iskustvom iza sebe razumijem svaki vaš strah i zabrinutost, ali isto tako sreću i radost.

Porodični fotograf u smislu da sam sa dosta njih, nakon trudničkog fotografisanja, nastavila da se družim i kasnije na newborn sesiji, rodjendanima, krštenjima i raznim drugim svečanostima i postala na neki način dio tih porodica.

Dušica Nikolić, dječiji i porodični fotograf

Bijeljina, Bosna i Hercegovina

najcesca pitanja

da li vi imate garderobu ili mi moramo ponijeti?

kada je najbolje vrijeme za fotografisanje?

Mi u ponudi imamo platna različitih boja koja se mogu višestruko kombinovati i na taj način dobiti čitav set raznovrsnih i zanimljivih fotografija. Opet sve zavisi i od stila fotografija koje želite dobiti. Iz našeg ugla gledano, fotografisanje trudnica bi trebalo biti jednostavno i prema onom stilu koje vas na najbolji način predstavlja. Ono što možete ponijeti i što se pokazalo kao uvijek dobra kombinacija su farmerke i bijela košulja ili za malo formalniji stil to mogu biti pantalone i sako. Poželjno je da sa sobom ponesete donji veš i grudnjak u bijeloj, crnoj i boji kože.

Fotografisanje se najbolje radi od 30-34 nedelje trudnoće. U tom periodu stomak je već dovoljno veliki a vi ste prevazišli sve one fiziološke promjene koje trudnoća sa sobom nosi. Svaka trudnoća je različita i ne prolazi svaka žena na isti način kroz nju. Ukoliko očekujete blizance, naš savjet je da dodjete i nešto ranije na fotografisanje. Generalno, cilj je fotografisati se onda kada se vi još osjećate komforno ali i imate lijepo istaknut i naglašen stomak.

Koliko traje fotografisanje?

koliko fotografija dobijemo?

Prilikom fotografisanja uradi se veliki broj fotografija ali se odaberu samo one najbolje, obično to bude 20-50 fotografija. Te fotografije nakon 10-15 dana šaljemo vama na mail i vi birate one koje su vama najljepše i na njima radimo detaljnu obradu. Fotografije koje odaberete dobijate i u digitalnom obliku i kao odštampane. Neodabrane fotografije ne ulaze u sastav paketa, ne šaljemo ih i ne prebacujemo na USB. U osnovni paket ulazi 10 fotografija ali vi možete poručiti i više ako želite, svaka naredna fotografija iznosi 10KM.

Vremenski nismo ograničeni. Koliko će trajati, najviše zavisi od samog broja odjevnih kombinacija za koje ste se odlučili. Apsolutno se prilagodjavamo vama, pravimo pauze kada je potrebno tako da fotografisanje traje dok ne dobijemo željene fotografije. Najčešće je to nekih 1-1,5 sata.

da li fotografisete samo u studiju ili moze i neka lokacija napolju?

da li se samo ja fotografisem ili moze biti ukljucen jos neko?

Naš studio je namjenski radjen i pruža svu udobnost, komfor i intimu koji su potrebni za ovu vrstu fotografisanja i iz tog razloga najviše volimo a i najveće su mogućnosti kad vi dodjete kod nas ali ukoliko želite možemo fotografisanje organizovati i na nekoj lokaciji koja vama odgovara. Za Bijeljinu i bližu okolinu nema dodatnih troškova a ukoliko je lokacija nešto više udaljena, putni troškovi se naknadno dogovaraju u zavisnosti od same lokacije.

Suprug, partner, djeca...svi su apsolutno dobrodošli i mogu vam se pridružiti u fotografisanju. Zavisno od stila i odjevnih kombinacija, predlažemo da i oni budu isto ili slično obučeni jer to dosta doprinosi konačnom utisku.

gdje se nalazi studio?

Naš studio se nalazi u Dvorovima a nakon rezervacije termina vam šaljemo tačnu adresu i detaljne instrukcije kako stići do nas.

da li fotografije objavljujete na drustvenim mrezama?

imate li jos neke savjete u vezi samog fotografisanja?

Objavljivanje fotografija na društvenim mrežama i sajtu za mene predstavlja oblik promocije i marketinga ali ukoliko ne želite da vaše fotografije budu objavljene, prihvatiću i poštovati vašu odluku ali se u tom slučaju već dogovorena cijena uvećava za 30%.

Veoma je važno da ništa drugo niste planirali taj dan kad je fotografisanje, da nemate drugih obaveza. Žurba izmedju dogadjaja izaziva stres koji se može pokazati na fotografijama. Dobro se pripremite i dovoljno odmorite a sve ostalo prepustite meni 🙂

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da zakažete termin za fotografisanje, popunite kontakt formu i pošaljite upit. U najkraćem roku dobićete odgovor i ponudu na mail.