Documentary, creative and photojournalism wedding photography

Fotografisanje beba

Fotografisanje novorodjenčadi i beba | Bijeljina, Bosna i Hercegovina

Rodjenje djeteta je, mnogi će se složiti samnom, najvažniji momenat u životu svih nas. Postati roditelj je najljepši osjećaj ali beba svojim dolaskom donosi mnoge promjene, zahtjeva dosta pažnje i posvećenosti i dani nam prolaze brže nego obično. Mnogi od nas nakon par mjeseci kažu kako se tih prvih dana skoro pa i ne sjećaju, da su im prošli kao u snu. Zbog toga je bitno taj san na kratko zaustaviti i ovjekovječiti fotografijom kao vrijednom uspomenom na taj period.

Fotografisanje novorodjenčadi (Newborn photography) je po mnogo čemu specifično. Da bi se uspješno obavilo potrebno je mnogo znanja, ljubavi ali prije svega strpljenja. Ono što je možda i najbitnije je sam termin fotografisanja a to je 10-15 dana po rodjenju bebe. Mnogi će reći da je to previše rano ali je s druge strane idealno iz ugla samih beba jer su one u tom periodu još "zbunjene" svojim dolaskom na svijet, najviše vremena samo spavaju i jedu. U tom dobu starosti, bebe nemaju grčeve, imaju čvrst san i bez najmanjeg napora, potpuno prirodno, znaju da poziraju i to u pozama koje najviše liče na vrijeme dok su bile u majčinom stomaku.

Ne bih voljela da vas obeshrabrim i da pomislite da ste zakasnili sa fotografisanjem ukoliko vaša beba ima 30-40 dana. Imali smo mi u našem studiju bebica i tog uzrasta, fotografisanje je uspješno obavljeno ali bitno mi je da znate da u tom uzrastu neke poze možda neće biti izvodljive, da će trebati malo više vremena i strpljenja.

 

Što se tiče same scenografije za fotografisanje, ona je stvar dogovora. Mi uvijek imamo dvije različite postavke ali ukoliko i vi imate neke detalje koji su vama bitni i koji za vas imaju posebnu vrijednost, svakako su dobro došli i mi ćemo ih rado iskoristiti. Vremenski nismo ograničeni, apsolutno se prilagodjavamo bebi i njenim navikama, pratimo njen ritam i raspoloženje tako da fotografisanje traje dok ne dobijemo željene fotografije. Najčešće je to nekih 1-3 sata.

Isporuku fotografija vršimo u digitalnom obliku najčešće putem download linka preko nekih od cloud servisa (google drive, wetransfer i sl.) ili CD-a. Kompletan utisak možete upotpuniti dodatnim poručivanjem štampanih fotografija većeg formata, štampom fotografija na platnu i sl. Broj isporučenih fotografija nije precizno odredjen i kreće se najčešće od 25-30.

Ukoliko postoji još nešto što vas zanima u vezi fotografisanja novorodjenčadi i beba, imate neke nedoumice, budite slobodni da me kontaktirate ili zakažete sastanak a ja ću vam rado izaći u susret i dati odgovor na svako vaše pitanje bez ikakve obaveze, naravno. Kao majka troje djece i neko ko je istinski zaljubljenik u ovaj posao mislim da ću na adekvatan način odgovoriti na svaki vaš zahtjev.

Dušica Nikolić

kontakt mail : dusica007@gmail.com

instagram profil : @dusaumjetnicka

Bijeljina, Bosna i Hercegovina

 

error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com anime4online.com animextoon.com apk4phone.com tengag.com moviekillers.com