#dusaumjetnicka

od 2019.

Rodjenje djeteta je, mnogi će se složiti samnom, najvažniji momenat u životu svih nas. Postati roditelj je najljepši osjećaj ali beba svojim dolaskom donosi mnoge promjene, zahtjeva dosta pažnje i posvećenosti i dani nam prolaze brže nego obično. Mnogi od nas nakon par mjeseci kažu kako se tih prvih dana skoro pa i ne sjećaju, da su im prošli kao u snu. Zbog toga je bitno taj san na kratko zaustaviti i ovjekovječiti fotografijom kao vrijednom uspomenom na taj period.

o meni

#dusaumjetnicka

supruga, majka i vas porodicni fotograf

Supruga sam fotografa tako da vaše uspomene stvaramo zajedno, maksimalno posvećeni i predani poslu i kao istinski zaljubljenici u fotografiju trudimo se na adekvatan način odgovoriti na svaki vaš zahtjev

Majka sam troje djece i sa velikim iskustvom iza sebe razumijem svaki vaš strah i zabrinutost, ali isto tako sreću i radost.

Porodični fotograf u smislu da sam sa dosta, kako ja volim da kažem, mojih bebica 🙂 nastavila da se družim i kasnije na rodjendanima, krštenjima i raznim drugim svečanostima i postala na neki način dio tih porodica.

Dušica Nikolić, dječiji i porodični fotograf

Bijeljina, Bosna i Hercegovina

najcesca pitanja

Koliko vremenski traje fotografisanje?

kada je najbolje fotografisati novorodjence?

Idealan period za fotografisanje je 10-15 dana po rodjenju. Mnogi će reći da je to previše rano ali je s druge strane idealno iz ugla samih beba jer su one u tom periodu još "zbunjene" svojim dolaskom na svijet, najviše vremena samo spavaju i jedu. U tom dobu starosti bebe nemaju grčeve, imaju čvrst san i bez najmanjeg napora, potpuno prirodno, znaju da poziraju i to u pozama koje najviše liče na vrijeme dok su bile u majčinom stomaku. Ne bih voljela da vas obeshrabrim i da pomislite da ste zakasnili sa fotografisanjem ukoliko vaša beba ima 30-40 dana. Imali smo mi u našem studiju bebica i tog uzrasta, fotografisanje je uspješno obavljeno ali bitno mi je da znate da u tom uzrastu neke poze možda neće biti izvodljive, da će trebati malo više vremena i strpljenja.

Vremenski nismo ograničeni. Apsolutmo se prilagodjavamo bebi i njenim navikama, pratimo njen ritam i raspoloženje, pravimo pauze kada je potrebno bebu nahraniti ili presvući tako da fotografisanje traje dok ne dobijemo željene fotografije. Najčešće je to nekih 1-3 sata.

da li vi imate garderobicu ili mi moramo ponijeti?

Koliko fotografija dobijemo?

Prilikom fotografisanja uradi se veliki broj fotografija ali se odaberu samo one najbolje, obično to bude 20-50 fotografija. Te fotografije nakon 10-15 dana šaljemo vama na mail i vi birate one koje su vama najljepše i na njima radimo detaljnu obradu. Fotografije koje odaberete dobijate i u digitalnom obliku i kao odštampane. Neodabrane fotografije ne ulaze u sastav paketa, ne šaljemo ih i ne prebacujemo na USB. U osnovni paket ulazi 10 fotografija ali vi možete poručiti i više ako želite, svaka naredna fotografija iznosi 10KM.

Da, mi imamo svu potrebnu garderobicu i rekvizite za fotografisanje sa napomenom da je ona predvidjena za uzrast do nekih maksimalno 60 dana starosti bebe. Vi naravno možete, ukoliko želite, ponijeti i nešto svoje što bi voljeli da bude na fotografijama, garderobica, igračka i sl. pa ćemo kombinovati ali svakako niste obavezni

da li se i mi roditelji fotografisemo sa bebom?

Naš studio je namjenski radjen i pruža svu udobnost i komfor koji su potrebni za fotografisanje kao i najveći izbor rekvizita, garderobe i pozadina. Iz tog razloga najviše volimo a i najveće su mogućnosti kada vi dodjete kod nas ali ukoliko želite, možemo i mi doći na vašu adresu. U tom slučaju cijena paketa se uvećava za 100KM za područje grada Bijeljine a ukoliko je neko drugo mjesto u pitanju, cijena se formira u zavisnosti od lokacije.

Naravno, to se podrazumjeva 🙂 i ne samo vi, dobrodošli su i starija braća i sestre, bake, deke... Uvijek je lijepo ako mogućnosti dozvoljavaju da uskladite odjevne kombinacije, boje da budu iste ili barem slične.

gdje se nalazi studio?

Naš studio se nalazi u Dvorovima a nakon rezervacije termina vam šaljemo tačnu adresu i detaljne instrukcije kako stići do nas.

Da li fotografije objavljujete na drustvenim mrezama?

sta ako beba nije mirna i ne spava za vrijeme fotografisanja?

Objavljivanje fotografija na društvenim mrežama i sajtu za mene predstavlja oblik promocije i marketinga ali ukoliko ne želite da vaše fotografije budu objavljene, prihvatiću i poštovati vašu odluku ali se u tom slučaju već dogovorena cijena uvećava za 30%.

Fotografije su jednako lijepe i interesantne i kad je beba budna i kad spava. Sve varijante nam odgovaraju. Iz našeg iskustva znamo da uvijek postoji način da se umire i saradjuju. Strpljenje je najbitnije u ovoj vrsti fotografije 🙂

#dusaumjetnicka

fotografije dobijaju pravu vrijednost tek kada se odstampaju

dajte vasim fotografijama priliku da traju

paspartu box

photobook

Paspartu box je jedinstven proizvod i način da sačuvate svoje uspomene. U prelijepoj ručno radjenoj kutiji sa printom na gornjoj strani, dodje 10 na kartonu kaširanih fotografija koje možete na taj način čuvati, držati negdje izložene na polici ili ih uramiti u drveni ram. Dimenzija kompletne fotografije je 18x24cm dok je vidljivi dio 13x18cm.

Photobook ili knjiga fotografija je savremeno i po našem mišljenju najljepše rješenje da sačuvate vaše fotografije. To je nešto što ćete sigurno držati na vidnom mjestu i uvijek rado prelistavati sjećajući se prvih dana vaše bebice. Dimenzije photobook-a su 15x20cm, ima 24 strane a broj fotografija u njemu nije ograničen.

Utisci

"Hvalaaa puno još jednom na svemu...prije svega pristupu prema bebici, baš sam oduševljena, vidi se da oboje radite ono što volite. Svaka čast, imate od nas sve preporuke."

"Baaaaš nam je bilo lijepo i baš smo uživali, baš se vidi da volite to što radite. Evo sve vrijeme komentarišemo kad nam se Nikša unervozi, eto nas opet na fotkanje 🙂 "

"Ja samo da se javim da pošaljem mail. Bila sam pod utiskom vaše ljubaznosti i profesionalnosti..zaista sa ljubavlju radite svoj posao. Maksimalno ste se prilagodili bebi, što je mene kao mamu oduševilo. Hvala još jednom od srca!"

MILKICA SEKULIĆ

DIJANA RADOVANOVIĆ

DUŠICA BUDIŠA

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da zakažete termin za fotografisanje, popunite kontakt formu i pošaljite upit. U najkraćem roku dobićete odgovor i ponudu na mail.